Mire tud jelentkezni?

Jelenleg az alábbi kurzusaink futnak

  1. Beszédállapot-felmérésünkre a jelentkezés folyamatosan nyitott 2019. március 20-ig. A felmérést Damásdi Nóra készíti.
  2. Alapozó szintű, átfogó retorikakurzus 2019. február 5-től kedd esténként, 17.30-19.30-ig, Budapest belvárosában. Vezeti: Steiger Anita és Pej András. Betelt. Szabad helyek száma: 0.
  3. Haladó szintű, átfogó retorikakurzus 2019 szeptemberétől Budapesten. Vezeti: Nagy Fruzsina és Hoványi Márton. Előjelentkezésre nyitott. Szabad helyek száma: 3.
  4. Üzleti kommunikáció és tárgyalástechnika speciális képzés 2019 januárjában. Vezeti Pej András, szupervizor Hoványi Márton. Betelt. Szabad helyek száma: 0.
  5. Egyéni folyamatokat vezet:  2019 februárjától Steiger Anita és márciustól Pej András élőben, Nagy Fruzsina és Hoványi Márton januártól skype-on. Nyitott.

Átfogó retorikakurzusaink csoportos formában három szinten (alapozó, haladó, mester) képzik a hozzánk fordulókat. Ezek a képzések elsősorban a nyilvános beszédre készítenek fel, de ezzel párhuzamosan állandóan fejlesztik a résztvevők magánbeszélgetéseinek retorikáját is (pl. konfliktuskezelésben, mediációban etc.), illetve bevezetést nyújtanak a speciális retorikakurzusainkba (pl. tárgyalástechnika, vezetői kommunikáció). Azt, hogy melyik szinten érdemes kezdeni a felvételi interjú során tudjuk meghatározni.

Speciális kurzusaink olyan kommunikációs helyzetekre készítenek fel, amelyek egy-egy pozíció betöltésével (pl. vezetői kommunikáció), egy hivatással (pl. igazságügyi retorika, orvosi kommunikáció) vagy konkrét feladattal (pl. üzleti kommunikáció és tárgyalástechnika) járnak együtt. A téma iránt kifejezetten érdeklődő, általános retorikailag belépő haladó szinten állók számára meghirdetett kurzusok minicsoportos vagy nagyobb létszámú tréning keretében elsősorban szituációs gyakorlatokon keresztül, induktív módon vezetnek be az adott speciális retorikai ág elméletébe. Azoknak, akik mesterszinten tanulják az általános retorikát, kötelező a speciális kurzusok valamelyikében is jártasságot szerezni.

Egyéni kurzusra elsősorban azok jelentkezését várjuk, akiknek az idejük kevésbé engedi, hogy egy csoporthoz alkalmazkodjanak (tipikusan cégvezetők) vagy bár idejük engedné, a csoportos folyamatnál személyre szabottabb tematikára és fejlesztésre vágynak. Prémium szolgáltatásunk legalább egy, de esetenként több tréner vagy egyéb szakember bevonásával, időben és térben is ügyfelünk igényeihez igazodik.

A célzott beszédállapot-felmérés során ügyfelünk egy személyes konzultáció keretében komplex visszajelzést kap saját beszédének általános állapotáról. Itt nem annyira a gesztikuláció vagy a térkezelés és nem is a beszéd szövegszerű felépítése áll a központban, mint az átfogó retorikakurzusaink esetében, sokkal inkább a beszéd hangzó részének és megformálásának komplex megközelítése a cél. Éppen ezért ez az felmérés az, ami igény esetén továbbvezetheti ügyfelünket az egyéni vagy csoportos beszédtechnikai kurzusunkhoz, is ahhoz bevezetésként szolgálva.

Ha felkeltette bármelyik kurzusunk vagy speciális ajánlatunk az érdeklődését, örömmel vesszük jelentkezését az info@retorikaiskola.hu címen. A jelentkezés menetéről itt talál bővebb információkat.