Mire tud jelentkezni?

Nyilvánosan meghirdetett kurzusaink

Időpont

Típus

Szint

Tréner

Jelentkezés státusa

Folyamatos

Egyéni kurzus

bármilyen

Steiger Anita-Hoványi Márton-Pej András

Nyitott

2020. szeptember

    Bevezető kurzus

Kezdő

Damásdi Nóra-Steiger Anita-Nagy Fruzsina-Hoványi Márton-Pej András

Nyitott

2020. október-2021 február

Átfogó retorika

alapozó

Steiger Anita – Pej András

Nyitott

2020. október-2021 február

Átfogó retorika

haladó

Nagy Fruzsina – Hoványi Márton

Betelt

Folyamatos

Beszédállapot-felmérés

bármilyen

Damásdi Nóra

Nyitott

Folyamatos

Beszédtechnikai kurzus

bármilyen

Damásdi Nóra

Nyitott

Retorika szakirány
Átfogó retorikakurzusaink
csoportos formában négy szinten (kezdőalapozó, haladó, mester) képzik a hozzánk fordulókat. Ezek a képzések elsősorban a nyilvános beszédre készítenek fel, de ezzel párhuzamosan állandóan fejlesztik a résztvevők magánbeszélgetéseinek retorikáját is (pl. konfliktuskezelésben, mediációban, etc.), illetve bevezetést nyújtanak a speciális retorikakurzusainkba (pl. tárgyalástechnika, vezetői kommunikáció). Azt, hogy melyik szinten érdemes kezdeni a felvételi interjú során tudjuk meghatározni, amit vagy egyénileg vagy a Bevezető kurzusunk keretében, kiscsoportos formában tudunk megtartani.

Speciális kurzusaink olyan kommunikációs helyzetekre készítenek fel, amelyek egy-egy pozíció betöltésével (pl. vezetői kommunikáció), egy hivatással (pl. igazságügyi retorika, orvosi kommunikáció) vagy konkrét feladattal (pl. üzleti kommunikáció és tárgyalástechnika) járnak együtt. A téma iránt kifejezetten érdeklődő, általános retorikailag belépő haladó szinten állók számára meghirdetett kurzusok minicsoportos vagy nagyobb létszámú tréning keretében elsősorban szituációs gyakorlatokon keresztül, induktív módon vezetnek be az adott speciális retorikai ág elméletébe. Azoknak, akik mesterszinten tanulják az általános retorikát, kötelező a speciális kurzusok valamelyikében is jártasságot szerezni.

Egyéni kurzusra elsősorban azok jelentkezését várjuk, akiknek az idejük kevésbé engedi, hogy egy csoporthoz alkalmazkodjanak (tipikusan cégvezetők) vagy bár idejük engedné, a csoportos folyamatnál személyre szabottabb tematikára és fejlesztésre vágynak. Prémium szolgáltatásunk legalább egy, de esetenként több tréner vagy egyéb szakember bevonásával, időben és térben is ügyfelünk igényeihez igazodik.

Beszédtechnika szakirány

A célzott beszédállapot-felmérés során ügyfelünk egy személyes konzultáció keretében komplex visszajelzést kap saját beszédének általános állapotáról. Itt nem annyira a gesztikuláció vagy a térkezelés és nem is a beszéd szövegszerű felépítése áll a központban, mint az átfogó retorikakurzusaink esetében, sokkal inkább a beszéd hangzó részének és megformálásának komplex megközelítése a cél. Éppen ezért ez az felmérés az, ami igény esetén továbbvezetheti ügyfelünket az egyéni vagy csoportos beszédtechnikai kurzusunkhoz, is ahhoz bevezetésként szolgálva.

*

Ha felkeltette bármelyik kurzusunk vagy speciális ajánlatunk az érdeklődését, örömmel vesszük jelentkezését az info@retorikaiskola.hu címen. A jelentkezés menetéről itt talál bővebb információkat.