Trénereink

13091707_10208121020415921_858956131_o

Nagy Fruzsina retorikatréner

Nagy Fruzsina

Szeretem a képeket. Valaki tagadja, valaki nem, de elemi erővel hat ránk a vizualitás. Képekkel pedig nemcsak múzeumokban találkozunk, de rólunk is képet alkotnak mások, az öltözékünk, a testbeszédünk vagy a céges prezentációnk alapján. Abban szeretném kísérni a hozzám fordulók fejlődését, hogy önmagukról magabiztos és hiteles képet tudjanak közvetíteni mások felé.

1989-ben születettem Kecskeméten. Gimnáziumi tanulmányaimat a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban végeztem el. A Szegedi Tudományegyetem Magyar- Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudomány szakán diplomáztam. Jelenleg az egyetem Doktori Iskolájának vagyok a hallgatója. Kritikákat, tanulmányokat és fordításokat közlök irodalmi folyóiratokban térpoétika és képzőművészet tárgykörében. Érdeklődési területem a „parergonalitás” derridai problematikájára irányuló bölcseleti, nyelvfilozófiai és képzőművészeti hagyomány vizsgálata és továbbgondolása.  Saját tréningeinken kívül retorika kurzusokat tartok a Szegedi Tudományegyetem  hallgatói számára is. Szabadidőmben kirándulok és fallabdázom.

Bővebben…

rp5d2244_700x1050

Dr. Hoványi Márton retorikatréner

Dr. Hoványi Márton

Mindenki azt gondolja magáról, hogy képes kommunikálni. Egyetértünk. Retorikatrénerként azon dolgozom, hogy segítsek a képességet készséggé csiszolni mindazokban, akik nem szeretnének csütörtököt mondani a nyilvános beszédhelyzetekben. Hiszek a hozzám forduló emberben, az önkifejezés művészetében és abban, hogy e kettő találkozhat a színpadon vagy a tárgyalóban.

Budapesten születtem 1986-ban. 2010-ben magyartanári, majd összehasonlító irodalomtudományi diplomát szereztem az ELTE BTK-n. Ugyanitt 2017-ben doktoráltam irodalmárként.  Teológiai diplomám megszerzése után 2015-ben a PPKE HTK-n doktori tanulmányokat kezdtem. 2013-tól 2016-ig az MTA fiatal kutatói ösztöndíjasaként foglalkoztam irodalomtudománnyal, jelenleg az ELTE adjunktusaként teszem ugyanezt. Teológiai tárgyakat a PPHF és PPKE óraadójaként tanítok. A 2016-ra megszerzett pszichodráma asszisztensi fokozattal járó tudást elsősorban retorikatrénerként kamatoztatom. Retorikaiskolánkban csoportos és egyéni formában vezetek kommunikációs tréningeket, amelyeken sokféle emberrel foglalkozhattam már a közgazdásztól a matematikuson át az irodaigazgatóig.

Bővebben…

Steiger Anita retorikatréner

Steiger Anita retorikatréner

Steiger Anita

Egy különleges tanár órája, egy katartikus színdarab, egy varázslatos koncert vagy egy elgondolkodtató TED előadás. Mindezekben két dolog biztosan közös: az előadó által megteremtett maradandó üzenet és a megismételhetetlen atmoszféra. A nyilvános előadások alapjai éppen ezek. Hiszek abban, hogy mindannyiunknak van olyan mondanivalója, amely teret és figyelmet érdemel. Azt pedig tudom, hogy ennek a megfelelő formába öntését meg lehet tanulni.

1990-ben születettem Debrecenben. Gimnáziumi tanulmányaimat a budapesti Szerb Antal Gimnáziumban végeztem el. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem BA diplomát romanisztika-olasz és ügyvitel szakon, majd ugyanitt olasztanári valamint játék- és szabadidő-szervező tanárként végeztem mesterképzést. Vezetőképzési munkám során és énekesként is rendszeresen kerülök olyan előadói helyzetbe ahol a retorika nélkülözhetetlen társam. Jelenleg a Budapesti Ward Mária Iskola pedagógusa vagyok és a Semmelweis Egyetem mentálhigiéné képzését végzem. Retorikaiskolánkban számomra a nyilvános beszéddel kapcsolatos elmélet és a gyakorlat mellett az önismeret és a társas kapcsolatok fejlesztése a legfontosabb szempont.

Pej András retorikatréner

Pej András retorikatréner

Pej András

Az élet tele van változásokkal. Néha nehéz elengedni a megszokásainkat, és új szemszögből nézni a világra, de ahogy a mondás tartja: békés tengeren nem lesz képzett a tengerész. Meggyőződésem, hogy az emberek képesek változni, fejlődni. Képesek “háborgó tengeren” is megállni a helyüket. A célom az, hogy segítsem őket az útjuk során, legyen szó önismeretről, csoportszerepekről vagy a nyilvános beszéd fortélyairól.

1989-ben születtem Budapesten, az életem több szálon is Óbudához kötődik. Alapszakos diplomámat a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán szereztem, mint statisztikus-elemző közgazdász. A logikus-racionális oldalamat jelenleg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal munkatársaként használom, ahol a hazai villamosenergia-ipar adataival foglalkozom. Érdekel a menedzsment, ezért a mesterképzésemet a BME GTK-n végeztem, vezetés és szervezés szakon, emberi erőforrás menedzsment szakirányon. Elméleti és gyakorlati képzettségemet 2017 óta retorikatrénerként is kamatoztatom.