Az illatok retorikája

“Ezért igen szeretem a jószagúak társaságát, és mérhetetlenül gyűlölöm a rossz szagot, amelyet mindenki másnál messzebbről megérzek.”

Michel de Montaigne: A szaglásról

Speciális képzéseink közül az Illatok retorikája a nonverbális kommunikációnak egy méltánytalanul elfeledett területével foglalkozik: az illatkommunikációval. Ezt hivatott ez a retorikatréningünk pótolni. Ugyanis nemcsak Európában, de világszerte kiesik a kommunikációs tréningek fókuszából ez, az első benyomáskeltés, illetve a meggyőzés szempontjából jelentős terület. Olyannyira az, hogy ami a párválasztásban köztudott tény, mostanra az üzleti tárgyalásokban is bizonyítottá vált: több sikeres üzletet kötnek a megfelelő illatkörnyezetben, mint annak hiányában. Ha érdekli az illatkommunikáció elmélete, az alapokat összefoglaltuk az alábbi videóban. És egy tudományos publikációban ugyanennek a bővített verzióját is leírtuk, a Magyaróra című folyóiratban.

 

Hogyan épül fel ez az egyetlen tréningnapból álló képzésünk?

Az alábbi lépéseket követve adunk átfogó képet, gyakorlatban kipróbált, tapasztalati tanulással az illatok retorikájáról.

  1. A nonverbális kommunikáció területei (elmélet és gyakorlat)
  2. A szaglás biológiai alapjai (elmélet)
  3. Az illatkommunikáció szerepe a meggyőzésben (elmélet)
  4. Az illatmetaforák és a szagokról való beszéd mint a beszédkészítés megújítói: mesterszintű beszédírás és elocutio (gyakorlat)
  5. Proxemika és illatkommunikáció összefüggése
  6. Enteriőr illatosítás céges környezetben
  7. Enteriőr illatosítás nyilvános beszédhelyzetben
  8. Parfümtipológia és -történet (elmélet és gyakorlat)
  9. Parfümtanácsadás – felkért parfümőr szakértővel (gyakorlat)

Kiknek ajánljuk a képzést?

Átfogó retoriképzéseinkben integráltan fejlesztjük az illatkommunikációt a tudatos elődói szinttől a mesterszintig bezárólag. Külön szempontként foglalkozunk az üzleti kommunikációs és tárgyalástechnikai valamint a kommunikációs coaching és vezetői kommunikációs kurzusainkon is az illatok retorikájával. Mindazok a magánszemélyek vagy cégek, akik ezeken a tanfolyamokon kívül, speciálisan ez iránt a terület iránt érdeklődnek, átfogó képzést nyerhetnek egyetlen, intenzív nap alatt. Akár munkahelyi, üzletkötési, akár magánéleti vagy nyilvános szerepléshez kötődő az érdeklődésük, hasznát tudják venni a képzésen tanultaknak.

Hogyan tudom megrendelni a tréninget?

Céges ügyfeleink és magánszemélyek is a megrendelési szándékukat az info@retorikaiskola.hu címen tudják jelezni kollégánknak. Megkeresésüket követően 48 órán belül jelentkezünk a képzési lehetőségek paramétereivel.

Az illatok retorikája avagy az illatkommunikáció

“…non bene olet, qui bene semper olet.” Martialis: Epigrammák II,12.