Filmszemle

Filmszemle oldalunkon olyan mozgóképeket gyűjtöttünk össze, amelyek valamilyen módon a retorikához kapcsolódnak. Némelyik fókusza a nonverbális kommunikáció, de olyan is akad, aminek a vokalitáshoz, a hangképzéshez van köze. Ajánlunk olyat is, amely a retorikatörténet iránt érdeklődőknek nyújt csemegét.

Minden filmet három szempont szerint pontoztunk:

Szakmai tartalom: Ebben a kategóriában azt pontozzuk, hogy mennyi új ismeretet, tudást ad át az adott mű. Beletartozik, hogy retorikai szempontból a film tartalma helytálló-e. Ha releváns, akkor a történelmi hitelességet is itt mérlegeljük.

Szórakoztatás: Ha valaki filmet néz, akkor jellemzően kikapcsolódni, szórakozni szeretne. Fontos szempont tehát, hogy mekkora élményt nyújt a film, mennyire befogadható. Könnyen emészthető vagy megterhelő? Lehet közben mással (is) foglalkozni vagy koncentrálni kell ahhoz, hogy érthető legyen? Ezeket a szempontokat sűrítettük ebbe a pontszámba.

Összbenyomás: Mint minden műalkotás értékelésekor, a filmszemle rovatunkban is helyet kap a szubjektivitás. Természetesen úgy írunk ezekről a filmekről, hogy mi magunk is megnéztük őket. Az összbenyomásunk szerint is pontozunk, mintha csak megkérdezte volna valaki, hogy “Na, hogy tetszett?”

forrás: pexels.com

Ha lazításra van szüksége, akkor válasszon az ajánlataink közül egyet, készítse elő kedvenc italát, kuckózzon be, vegye az ölébe a gőzölgő tál pattogatott kukoricát és indulhat a film!

A király beszéde (The King’s Speech) – angol filmdráma, 2010.

Inkább olvasnivalót keres? Virtuális könyvajánlóinkat itt találja!