Mi az az első interjú?

Miután az info@retorikaiskola.hu címen keresztül felvette velünk a kapcsolatot, akár egyéni, akár csoportos képzésre jelentkezik, a folyamat megkezdése előtt egy olyan első interjúra invitáljuk, ahol:

  1. Kölcsönösen meg tudunk ismerkedni egymással. Ez azért fontos, mert a személyes fejlődés kíséréséhez a kölcsönös megértés mellett elengedhetetlen, hogy az ügyfél nyugodtan rá tudja bízni fejlődését a retorikatrénerre, akinek pedig maradéktalanul rá kell tudnia hangolódni ügyfele céljaira. A legfontosabb szempont tehát az, hogy emberileg együtt tudnak-e működni, amit egy első interjú során az első benyomások segítségével kölcsönösen fel tudunk mérni.
  2. Az első interjú során a retorikatréner felméri az ügyfél retorikai képességeit. Ezt általában egy rögtönzéses vagy egy előre kiadott feladattal és annak helyszíni kiértékelésével teszi meg. Ennek az eredményét minden esetben megosztjuk az interjún résztvevő ügyfelünkkel.
  3. Minden első interjú tartalmaz egy kötetlen beszélgetést, ami a megismerkedésen túl a célok közös megfogalmazását is tartalmazza. Ugyanígy lehetőség van arra is, hogy az ügyfél bármilyen további kérdést feltegyen a kurzusról.
  4. Ezt követően nyílik lehetőség egy leendő kurzusterv megírására és a pontos árajánlat kialakítására, ha egyéni vagy speciális kurzusról van szó. Az interjút követően általában egy héten belül ennek a tervnek és árajánlatnak a megküldésével zárul az interjú folyamata.

Az első interjúk időben minimum 30, maximum 50 percet vesznek igénybe. Helyszínként pedig jellemzően az előre egyeztetett, elsősorban Budapest belvárosában egy könnyen megközelíthető teremben zajlik. Az interjún legfeljebb négy retorikatréner vesz részt. Ha csoportos képzésre jelentkezik, vagy a soron következő bevezető kurzusunkon vesszük fel a csoportos interjúját vagy, kérésére külön is szervezünk Önnek egy interjút. Egyéni képzés esetében mindig egyéni interjút szervezünk Ügyfeleinknek.

Interjú a Retorikaiskolában