Képek

2024. Tavaszi Szónokképzés

A június 26-án lezajlott tavaszi szónokgálán négy férfi rétorjelölt mutatkozott be szónokként. A kurzust Dömény Gábor és Berki Júlia retorikatrénerek tartották . Mint minden alkalommal, most is izgalmas témákat hoztak a rétorjelöltek, akik az est végére valóban szónokokká váltak. Decsi György a futball és a kölni különös kapcsolatáról adott elő; Szabó-Nagy László hivatásbeszédet tartott, dr. Takács Bálint a kivándorlásról mesélt, Szabó István a kommunikációt meghatározó transzgenerációs mintákról beszélt. Az esten Tinordi-Karvaly Bence fényképezett, a képre kattintva elérhető a teljes galéria. 

2023. Tavaszi Kiváló Szónokképzés

2023 tavaszán indult Kiváló Szónokképzésünk második gálaestje 2023. július 5-én volt. Az Oxford-stílusban zajlott első vitaestet követően most mindegyik szónok két előadást tartott: egy rögtönzöttet és egy pecha-kucha prezentációt. Mély és tartalmas előadásokat hallhattott a több mint 50 fős közönség a kapunyitási pánikról, a bodywork és az önismeret kapcsolatáról, és arról, hogy hogyan tudunk teljes figyelemmel lenni, nézés helyett látni is. Az estet Tinordi-Karvaly Bence kapta lencsevégre, munkája az alábbi képre kattintva tekinthető meg.

2023. Tavaszi online Szónokképzés

2023 tavaszán egy online Szónokképzés csoport indult Steiger Ancsa vezetésével. A csapat hamar összerázódott, összeadódtak a női energiák, és igazi műhelymunka és mély önismereti út rajzolódott ki a résztvevők számára. A kurzust lezáró gála barátságos hangulatban zajlott, a témák pedig felölelték a családfakutatást, az egészséges életmódra való figyelmet, a vadon szeretetét és tanítását, valamint azt is, hogy mi történik, amikor az embernek nincs mondanivalója. Még több képet a képre kattintva lehet elérni. 

A 2023-as online Szónokképzés női csoportja.

2023. Tavaszi miniSzónokképzés

2023 tavaszán két szónokképzésünk is futott: az egyik online, a másik élőben, de minicsoportként. Erre a kurzusra a mély műhelymunka, a közvetlen hangulat, és a kreatív szónoki megoldások voltak jellemzőek. A kurzust záró gála is kisebb körben, kisebb volumenben valósult meg, de ez semmit sem vett el a megtartott beszédek értékéből. Az erőszakmentes kommunikáció alkalmazásainak lehetőségeiről, illetve a mesterséges intelligencia szónokokra gyakorolt hatásairól szóltak az előadások. Még több kép a csoportfotóra kattintva!

2023. március 18.

10 éves a Retorikaiskola

Kötetlen találkozóval és esti állófogadással ünnepeltük meg, hogy 10 éve indult el a Szónok Születik Retorikaiskola. Az eseményről készült képeket a fotóra kattintva lehet elérni.

10 éves

A 10 éves Retorikaiskola munkatársai

 

2022. Őszi Szónokképzés

2023. február 8-án ért véget az őszi szónokképzés a szokásos gálával. Négy szónokjelöltünk vált szónokká ez alatt a szűk fél év alatt. A képre kattintva elérhető a gáláról készült teljes galéria. 

galéria

2022. Kiváló szónokképzés

Ismét élőben tartottuk a Kiváló Szónokképzésünk záró gáláját. Nagy volt a tét, hiszen a kurzus kritériumai szerint ezen az eseményen 50 főnél nagyobb létszámú közönségnek kell jelen lennie. Végül a hallgatóság létszáma bőven meghaladta az előírtat, így a csoporttagok nem csak a pecha-kucha prezentációk magabiztos megtartásáról, illetve a kreatív rögtönzések megvalósításáról adtak számot, de a meggyőzési képességükről is. A képre kattintva további képek között lehet böngészni, Hegedüs Márton fotós jóvoltából.

*

2022. tavaszi Szónokképzés

2022 tavaszán két Szónokképzésünk is futott párhuzamosan, az egyik hétfőnként, a másik szerdánként. A két csoportban összesen 10 fő gyakorolt és fejlődött 20 héten át rendületlenül, mígnem eljutottak a kurzust lezáró gálaestig. A két eseményen összesen több, mint 70 vendég fordult meg. A nagy érdeklődés a remek beszédek mellett talán annak is köszönhető volt, hogy végre személyesen tarthattuk meg ezeket a programokat. Az alábbi képekre kattintva galéria nyílik, amiért köszönet Hegedüs Marcinak.

*

2021 Kiváló Szónokképzés

2021 őszén indult Kiváló Szónokképzésünk második gálaestje 2022. február 10-én volt. Az Oxford-stílusban zajlott első vitaestet követően most mindegyik szónok két előadást tartott: egy rögtönzöttet és egy pecha-kucha prezentációt. További nehezítő körülményt jelentett az, hogy a hallgatóság egy része élőben volt jelen, egy része viszont online követte az eseményt, így a rétoroknak kétfelé kellett figyelniük. Az estet Karvaly Bence kapta lencsevégre, munkája az alábbi képre kattintva tekinthető meg.

*

2021. őszi Szónokképzés

A 2021. őszi Szónokképzésünk több szempontból is különleges volt. A kurzus tagjai a húszhetes fejlődést lezáró gálán hibrid formában adtak elő: ők maguk egy helyen voltak, de a kb. 30 fős hallgatóságuk online követhette az eseményt. Egyszerre előben előadni és az online hallgatósághoz kapcsolódni már szinte haladó készségeket kívánó retorikai kihívás, de ők ezt is sikerrel vették. A másik, hogy Dr. Nagy Fruzsina a várandóssága miatt élőben nem tudott már jelen lenni – ezért sem szerepel a képen – de online ő is csatlakozott az esthez. Köszönjük a képeket és a program közvetítését Hegedüs Mártonnak!

*

2021. Kiváló Szónokképzés

Hosszú idő után a 2021 tavaszán indult Kiváló Szónokképzés második, záró gálája volt az az esemény, amit élőben megtarthattunk. Az előző két csoport férfitöbblete után ezúttal egy nőkből álló csodás csapat állt össze. A több mint 50 vendég előtt megtartott rögtönzéseik mellett pecha-kucha prezentációkat is tartottak. A képre kattintva további képek között lehet böngészni.

2020. Kiváló Szónokképzés

Az előző, 2020. őszi Kiváló Szónokképzés gáláját a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél később, ráadásul csak online formában tudtuk megtartani. A tanúsítványok átadása, és a kézfogás nem maradhatott el, így az eggyel korábbi, kéttagú csoport résztvevői is eljöttek a gálára, hogy személyesen is gratulálhassunk nekik. 

*

2021. Tavaszi Szónokképzés

2021 tavaszán javarészt online formában tartottuk meg a húszhetes Szónokképzésünket. Szerencsére a kurzus végén már személyesen is találkozhattunk, a gálát pedig június 30-án rendeztük, hibrid formában. Négy szónokunk élőben adott elő, a közönség pedig online követhette az eseményt. Szó esett a világvégéről, a megküzdési stratégiákról, a koronavírus-járvány hatásairól és a sorozatfüggőségről is. A képre kattintva galéria nyílik, amiért köszönet Hegedüs Marcinak.

*

2020. Őszi Szónokképzés

A 2020 őszén indult másik Szónokképzés eredetileg kitűzött, februári gáláját elsöpörte a koronavírus-járvány, így végül csak 2021. március 21-én tartottuk meg az eseményt, akkor is teljesen online formában. A résztvevők az online közönség számára olyan témákról beszéltek, mint a problémák leküzdése, a pszichodráma, a filozófia szépségei vagy az épületek retorikája. Mivel már eléggé untuk a Zoom és Meet képernyőképeket, ezért ilyet nem is készítettünk. Helyette megbeszéltük, hogy amint a korlátozásokat feloldják, személyesen is találkozunk. Erre végül júniusban került sor, és ezt a találkozót örökítette meg az alábbi kép.

*

2021. Őszi Szónokképzés online

A 2020/21-es tanévünk őszén az egyik szónokképzéses csoportunk 90%-ban online dolgozott. Gálájuk 2021. február 21-én hibrid formában zajlott. A résztvevők élőben adtak elő egy kis létszámú, 9 fős közönség előtt, amit közvetítettünk több mint 40 ember részére. A négy új szónokunkból három járult hozzá, hogy fotókat közöljünk róluk, a galéria őket örökíti meg. Minden kép Hegedüs Márton keze munkáját dicséri ez alkalommal is.

2020 őszi, online szónokképzés gálája

*

2020. Tárgyalástechnika kurzus

Lezárult a 2020. nyári, hatalkalmas tárgyalástechnika kurzusunk! A tárgyalás alapos előkészítése, a tudatos ajánlattétel és -fogadás, a konfliktuskezelési stílusok, a menekülési stratégiák és az etikus viselkedés mind-mind része volt a tréningnek. A rendszeres szituációs gyakorlatokon túl a résztvevők egy-egy olyan tárgyalási helyzetre is készültek, amely éppen aktuális az életükben.

*

2020 tavaszán indult haladó csoportunk második gálaestje 2020. július 9-én volt. Az Oxford-stílusban zajlott első vitaestet követően most mindegyik szónok két előadást tartott: egy rögtönzöttet és egy pecha-kucha prezentációt. Az estet Hegedüs Márton kapta lencsevégre, munkája az alábbi képre kattintva tekinthető meg.

A 2020 februárjában indult csoportunk 2020. július 2-án tartotta gálaestjét, amelyen öt új szónok született. Az estről Hegedüs Márton készített fényképeket, amelyek a képre kattintva megtekinthetőek.

2019 őszén, elsőként a Retorikaiskolánkban két szónokképzés is indult. A következő, sorozatban a XVI. gálaestet 2020. február 19-én tartottuk. Az estről Hegedüs Márton készített fényképeket, amelyek a képre kattintva megtekinthetőek.

2019 őszén indult alapozó csoportunk gálaestje 2020. február 11-én zajlott. Minden előadó egy saját maga által választott témában tartott nyolcperces előadást. Az este képeit Hegedüs Márton készítette, az alábbi képre kattintva tekinthető meg az összes.

2019 tavaszi alapozó csoportunk gálaestjét 2019. június 26-án tartottuk. Az eseményről György Zsolt készített fényképeket, amelyek a képre kattintva megtekinthetőek.

2018 őszi alapozó csoportunk gálaestjét 2019. február 27-én tartottuk. Az estről Hegedüs Márton készített fényképeket, amelyek a képre kattintva megtekinthetőek.

2018. június 28-án mesterképzésünk utolsó állomásaként az önálló előadói estet is teljesítette DrPrezi alias dr. Németh Zoltán prezentációs tréner és TEDx coach. A mester gála képeit a mesteravatás pillanatát megörökítő képre klikkelve érheti el. A képek György Zsolt munkái.Mester gálaest_30.jpg

2018 júniusában ünnepeltük Retorikaiskolánk fennállásának ötödik évfordulóját, egybekötve a tavasszal indult haladó csoportunk második gálaestjével.  A pecha kucha prezentációk és a rögtönzések  alkották az est első felét, a koccintással egybekötött tortavágás pedig a másodikat. A képek György Zsolt munkái, az alábbira kattintva érhetőek el.Ötéves ünneplés és haladó gálaest

2018 májusában forgattuk a legújabb, tizenkét részből álló videós tananyagunkat, aminek a témája a különböző szintű előadók felkészülési stratégiái. Az első napról készült képeket György Zsolt fotózta. A képre kattintva érhető el a teljes album.

Forog Retorikaiskolánk videós tananyagának felvétele

2018 tavaszán indult alapozó csoportunk gálaestje július 11-én zajlott. Minden előadó egy saját maga által választott témában tartott nyolcperces előadást. Az este képeit Hegedüs Márton készítette, az alábbi képre kattintva tekinthető meg az összes.

A 2018 tavaszán végzett alapozó csoportunk

2018 tavaszán indult haladó csoportunk első gálaestjén, május 22-én az Oxford stílusú formális vitáké volt a főszerep. A viták témái közül az első Magyarország EU-ban maradásáról szólt, a másodikat pedig a közönség sorsolta ki, ez a tárgyi tudás létjogosultságát járta körül az oktatásban. György Zsolt fényképeit az alábbi képre kattintva érheti el.

Oxfordi vita

2017 őszén indult haladó csoportunk második gálaestje 2018. március 12-én volt. Az Oxford-stílusban zajlott első vitaestet követően most mindegyik szónok két előadást tartott: egy rögtönzöttet és egy pecha kucha prezentációt. Az estet György Zsolt kapta lencsevégre, munkája az alábbi képre kattintva tekinthető meg.

A 2017 őszén indult haladó csoportunk második gálaestjének képei

2017 őszi alapozó csoportunk gálaestjét 2018. február 27-én tartottuk. Az estről Hegedüs Márton készített fényképeket, amelyek a képre kattintva megtekinthetőek.

2017 őszi alapozó retorikacsoportunk a gálaest végén

*

Első haladó csoportunk vitaestjét 2018. január 15-én tartottuk Oxford-stílusban. Az első formális vita a Facebook emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásáról, a második a kötelező sorkatonaság visszaállításának lehetséges hatásairól szólt. A képeket Hegedüs Márton készítette, megtekintésükhöz kattintson a képre:

Halado csoport Oxford-típusú vitaestje 2018 január

*

2017. szeptember 15-én a Vállalkozóból >> Vállalkozás Workshop résztvevőinek tartottunk Gál Kristóf felkérésére előadást arról, hogy hogyan érdemes retorikai képességeiket fejleszteniük ahhoz, hogy sikeres bemutatkozó vagy oktató videókat tudjanak készíteni vállalkozásukhoz. Előadásunkat kedvenc szóvivőnk, Győrfi Pál konferálta fel. Az előadást követően pedig pódiumbeszélgetés zajlott Gál Kristóffal. A galéria megtekintéséhez kattintson a képre.

Retorika vállalkozóknak

*

A 2017 tavaszán, keddenként futó csoportunk

2017 tavaszán, a keddi  csoportban induló rétoraink gálaestjéről, Csesznok Nikolett fotói, itt tekinthetőek meg.

*

2017 tavaszán, a hétfői csoportunk

A 2017 tavaszán hétfőnként zajló kurzusunk gálaestjének képei, amelyeket Fábry Anna készített, ide kattintva érhetőek el.

*

A 2016 őszi csoportunk gálaestje

2016 őszén induló csoportunk 2017 márciusában tartotta gálaestjét. Az alkalom képei ide kattintva érhetőek el.

*

Csoport2

A 2016 januárjában indult csoportunk 2016. június 1-jén tartotta gálaestjét, amelyen öt új szónok született. Az eseményről készült képek ide kattintva érhetőek el.

*

Szonok2016majus-366

A 2015 decemberében indult csoportunk 2016. május 5-én ünnepelte bemutató gálaestjét. Az esemény képekben ide kattintva tekinthető meg.

*

A 2015 tavaszán futó Szónok születik csoportja 2015. június 22-én tartotta a gálaestjét, amelyről Dér Judit fotói itt tekinthetőek meg.

*

Retorika csoport 14 tavasz

A 2014 tavaszán tartott MCSSZ-es kurzusunk ünnepélyes zárásáról Hegedűs Márton fotói ide kattintva érhetőek el.

Szonok_Szuletik_5k_18

A 2014 tavaszán, az 5K Központ égisze alatt megtartott kurzus záró estjének képei ide kattintva láthatóak. A fotókat Szettele Katinka készítette.

kep062

A 2013/14-es év őszi MCSSZ-es kurzusának záró alkalmáról itt tekinthetőek meg a képek.