Montágh Imre-ösztöndíj

A A Szónok Születik Retorikaiskola  az igényes beszédművelést támogató ösztöndíját Montágh Imre emléke előtt tisztelegve alapította meg 2018-ban. Montágh Imre (1935–1986) saját korában nemzedékek számára testesítette meg a beszédtechnika és a logopédiai fejlesztés példaértékű alakját. Széles körben ismert munkásságával sokakat inspirált az igényes és kifejező beszéd művelésére. Az ösztöndíj Montágh tanár úr özvegyének támogató beleegyzésével jött létre:

Nagy örömmel értesültem róla, hogy a Szónok Születik Retorikaiskola Montágh Imréről szeretné elnevezni az ösztöndíjas programját. Azért támogatom ezt a kezdeményezést, mert tudom, hogy a jövő nemzedékének a fejlődése kulcsfontosságú volt számára is. Csak remélni tudom, hogy minél több fiatalhoz eljut a híre és évről évre egyre több leendő pedagógus, énekművész vagy színésznövendék kapcsolódhat be az ösztöndíjprogramba. Montágh Imréné Riener Nelli (logopédus)

A Montágh Imre-ösztöndíj (MIÖ) teljeskörű bemutatása ide kattintva érhető el. Az alábbiakban az ösztöndíjasok bemutatkozását közöljük.

 

Sagat_Anna_MIO_2019

1. Sagát Anna (ELTE tanító szak) – 2019 tavasz

Pályázatával Sagát Anna az ELTE hallgatójaként egy tíz alkalomból álló, egyénre szabott beszédtechnikai tréninget nyert meg. Bemutatkozása és a képzés után megfogalmazott gondolatai itt tekinthetőek meg. Az első ösztöndíjasként azt a feladatot kapta, hogy 2019 tavaszán készítsen interjút Montágh Imre feleségével, Riener Nellivel.