2022-ben is építészeket készítettünk fel a Média Építészeti Díja gálára

Immár 18. alkalommal rendezte meg az Építészfórum a Média Építészeti Díja gálát, és most már a Retorikaiskola is sokadjára tér vissza az eseményre és az azt megelőző retorikai felkészítésre. A pályázókat abban segítettük, hogy a szakmailag magas színvonalú munkáikat még nagyobb meggyőzőerővel tudják prezentálni a zsűri előtt. Egyáltalán nem könnyű többszáz ember előtt, 3 perc alatt magával ragadóan és érthetően átadni azt, ami akár több hónap munkájának az eredménye. Arról, hogy mi mindent lehet ebből tanulni, egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

építészeti

Forrás: epiteszforum.hu

Épület kategóriában a fődíjat a Váncza Művek nyerte el, a derekegyházi Szentháromság-templomért. Váncza László, az építésziroda vezetője, illetve a prezentáció előadója így nyilatkozott a felkészítésről.

Sokat segítettetek nekem, annak ellenére, hogy már előző évben is szerepeltünk a gálán, volt már némi tapasztalatunk e téren. Én személy szerint nem tudok mit kezdeni magammal ebben a helyzetben, miután az irodámban és az építkezéseken töltöm időm java részét. Kerülöm a kamerákat, teszem a dolgom.

A tréning nagyon hasznos volt, előre hallhattam a többieket, s együtt beszélhettük meg a tervezett prezentációkkal kapcsolatos észrevételeinket. Ez nagyon sokat segített. A legtöbbet a helyszíni főpróba utáni helyreigazításod adott.

A MÉD 2022-n a legjobb tervnek járó díjat Rátgéber László vehette át. Előadásában a palkonyai pincesor revitalizációjával foglalkozott.

építészeti

Forrás: epiteszforum.hu

A diplomamunkáját bemutató építész szavai következnek:

Mindig is zavarban voltam a nagy közönség előtti szerepléseknél. Amikor megtudtam, hogy bemutathatom a diplomamunkám a Média Építészeti Díja gálaestjén, egyből elkapott az izgalom. Tervem ismertetésére mindössze 3 percem volt, így egy nagyon összeszedett, pontos, precíz előadás elkészítése nélkülözhetetlen volt. Ebben nagy segítségemre volt a Szónok Születik Retorikaiskola felkészítő foglalkozása. A médiaeseményt megelőző tréningen a megfelelő légzéstől elkezdve, az artikuláción, a prezentáció struktúráján át, egészen a megjelenésünkig nagyon alapos felkészítést kaptunk mentorunktól, Andristól. Csoportosan, illetve egyénileg is foglalkozott velünk, kiváló tanácsokkal, építő kritikákkal látott el minket.
A Retorikaiskola csapata a gálaesten is nagyszerű segítséget nyújtott, bemelegítette az előadókat, utolsó jó gondolatokkal küldtek fel mindannyiunkat a színpadra. Azt hiszem, segítségük nélkül biztosan nem sikerült volna ilyen minőségben elkészíteni, illetve előadni a prezentációt.
Már ilyen kevés idő alatt is rengeteget tanulhattam, melyek nem csak a jövőbeli előadásaimban, de a mindennapjaimban is hasznomra fognak válni.

Idén is versengett a tíz előadó a Szónok Születik Retorikaiskola által meghirdetett Legjobb Prezentáció díjáért, amelyet a hallgatóság szavazatai alapján Valkai Csaba és Fülöp-Vadadi Adrienn előadása nyerte el szentendrei családi házukról. Nyereményük egy 100 000 Ft értékű utalvány, amely a Retorikaiskola bármelyik képzésére beváltható. Adrienn így emlékezett vissza a felkészítésre.

Először azt gondoltam unalmas lesz egész nap a prezentációval, előadásmóddal, beszédtechnikával foglalkozni, de nagyon behúzott a folyamat. Még úgy is, hogy senkit sem ismertem. Az, hogy már az elején megmutatkoztunk egymás előtt egy nagyon nem „felnőttes” viselkedéssel – különféle hangokat adtunk ki, berregtünk, szuszogtunk, mint aki újra beszélni tanul – oldotta a hangulatot. Onnantól, még ha mind a közös projektünkkel foglalkoztunk is, egy közösséggé verbuválódtunk, figyeltünk egymásra, kíváncsiak voltunk a másikra, segítettük egymást. Mindezt egy sok órás folyamatban, ami annyira változatos volt, hogy igazán feldobódva és többként mentem haza.

Szívből gratulálunk minden finalistának és különösen a díjnyertes előadóknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük