Évzáró poszt

Nemrég zárta le Retorikaiskolánk a 2016/17-es évet. Örömmel tekintettünk vissza minden csoportos és egyéni kurzusra is, ahol a hozzánk fordulókat segíthettük a nyilvános beszédben. Ez az év is nagyon különböző emberekkel ismertetett minket, járt hozzánk többek között egy helyettes államtitkár, egy Ybl-díjas építész, egy marketing menedzser és egy magyar szakos tanár is. Középiskolásoktól a szépkorúakig sokakkal foglalkozhattunk.

Galériánkba már fel is töltöttük a márciusban, májusban és júniusban végzett Szónok születik kurzusaink gálaestjének a képeit. Az általános retorikai képzéseink mellett tavasszal középiskolásokat készítettünk fel az Eötvös-szónokversenyre és az MCC Debate-re a Popper-féle vitastílusban. A május kétségtelenül a viták hónapja volt, ugyanekkor kísértük három szakkollégium (Bibó, Rajk és Szent Ignác)  hallgatóinak a készülését a saját házi vitaversenyükre Oxford stílusban. Ez utóbbiakat megörökítendő álljon itt néhány kép.

És hogy mit hoz a nyár? Az egyéni kurzusok mellett tovább folyik a munka. Készülőben van Szónok Születik. Bevezetés a retorikába címmel első tankönyvünk. Tananyagot fejlesztünk, módszertani képzéseken veszünk részt a segítő beszélgetések retorikáját illetően, megkezdtük egy nagyszabású rendezvényünk előkészítését és egy speciális képzést is meg fogunk hirdetni a nyárra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük